Overslag Terminal Bergambacht

Joint corridors

Wat is het?

Joint Corridors is een samenwerking tussen verladers, vervoerders en operators om bedrijven te ondersteunen in de overstap naar een andere modaliteit maar ook om mee te bouwen aan een bepaalde corridor om deze te verbeteren, op te schalen en risico's samen te kunnen nemen. Voor meer informatie hierover verwijzen we u naar de website van Joint Corridors: https://go-off-road.nl/

Voor wie?

Door drukte op het Nederlandse wegennetwerk, toenemend tekort aan gekwalificeerde chauffeurs en het klimaat dat een steeds grotere rol gaat spelen in Nederland wordt het steeds aantrekkelijker om Off-Road te gaan. De vaarverbinding tussen Rotterdam en Bergambacht zorgt ervoor dat er minder containers uitgehaald/gebracht moeten te worden per vrachtwagen in Rotterdam. In plaats van een langdurige rit met veel oponthoud richting Rotterdam kan er dus gekozen worden voor een korte en snelle rit naar Bergambacht. Ziet u toekomst hierin dan is dit wellicht iets voor u.

 

jointcorridors1.jpg (31.7 K)

 

Altijd opzoek naar verbetering

Daarnaast zetten we ook studenten in om bijvoorbeeld onderzoek te doen naar het verbeteren van een Joint Corridors Off Road. We werken vanuit het principe van een prestatievliegwiel, waarbij we maatschappelijke belangen combineren met economische belangen zoals de beschikbaarheid (betrouwbaarheid en doorlooptijd) van de verbinding en de schaalbaarheid (gezamenlijk risico's kunnen delen en CO2 besparing (duurzaamheid) en bereikbaarheid (minder wegkilometers).

 

jointcorridors2.jpg (35.6 K)