Overslag Terminal Bergambacht

Containers

In december 2021 is de komst van de nieuwe mobiele hybride havenkraan gerealiseerd. Dit zorgt voor een aanvulling op huidige dienstverlening en optimale transport oplossingen voor transporteurs.

 

Hybride elektrische havenkraan

Met deze havenkraan sluiten wij aan op de groene en duurzame manier van transport via de vaarwegen. Iedere lading die via de vaarwegen naar Bergambacht hoeft niet over de weg. Dat is mooi voor logistiek dienstverleners, klanten en zorgt voor betere doorstroming op de drukke wegen in ons mooie Nederland.

De kraan maakt containeroverslag via binnenvaart mogelijk. Hiermee kunnen containers gelost worden uit de barge en deze in stack genomen worden met de reachstacker.


containers-kraan-bron1.png (381.1 K) containers-kraan-bron3.jpg (182.1 K)

 

Barge

Met een hoog frequente lijn vaart verbinding zijn de terminals in Rotterdam optimaal bereikbaar. OTB werkt samen met een binnenvaartoperator en hebben een lijndienst opgezet voor het laden van containers in Rotterdam naar Bergambacht.


Met een vast tijdvenster op de diverse terminals kan de operator wekelijks 3 keer per week aan en afvoeren tussen Rotterdam en Bergambacht (enkele reis duurt ongeveer 4 uur).
Het schip heeft een capaciteit van 80 tot 200 TEU en kan volume voor onze terminal combineren met pickups voor transportbedrijven/ logistiek dienstverleners in de regio.
 

 barge-bron3.jpg (100.4 K) barge-bron1.jpg (64.6 K)

Voordelen

Lading verplaatsen via het water kent minder beperkingen als over de weg. Door de centrale ligging en capaciteit van de kraan is het bij OTB mogelijk zware, grootte of gevoelige lading via onze kade in schepen te plaatsen.

Het ophalen van containers met een truck in Rotterdam is veelal een uitdaging. File voor de terminal, vertraging op de terminal en onmogelijke tijdslot voor de transporteurs zorgt voor oponthoud in het transport. Met het laden van de containers per barge is hier structuur in aan te brengen. Door frequent een aantal containers te laden per barge en deze in Bergambacht beschikbaar te stellen is het mogelijk om trucks te laten doen waar ze goed in zijn. Rijden. Én, het is per direct mogelijk!

 

reachstacker_containerloading.jpg (34.2 K) overnachtingshaven_overzicht.jpg (34.2 K)